Diari La Veu del País Valencià
Podem rebutja el megaparc eòlic que afectarà la Foia de Bunyol, Requena-Utiel i els Serrans

La coordinadora de Podem i síndica d’Unides Podem a les Corts, Pilar Lima, s’ha reunit aquest dimecres a Utiel (la Plana de Requena-Utiel) amb representants la Plataforma Renovables Ètiques i l’Associació Utiel Requena Sostenible, als qui ha mostrat el seu suport a les al·legacions presentades al megaparc eòlic que pretén instal·lar 63 aerogeneradors i que afectaria 10 termes municipals d’aquesta comarca, la Foia de Bunyol i els Serrans.

Lima ha escoltat els motius pels quals els veïns de la comarca s’oposen a la instal·lació d’aquest gran parc eòlic projectat per una empresa privada. També ha visitat l’exposició «Stop Molins Zona 9», ha detallat Podem.

La síndica morada ha estat acompanyada del secretari d’organització de Podem, Carles Fons, i del regidor de medi ambient de Podem a l’Ajuntament d’Utiel, Óscar Latorre, qui ha manifestat el seu «malestar» per la construcció del macroparc i ha assegurat que «si no es valora el territori i el paisatge no hi ha desenvolupament rural».

També hi ha assistit el regidor d’eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic de Requena, Juan García, qui ha destacat «la unitat del consistori requenenc en les al·legacions que s’estan presentant en contra del megaprojecte».

La Plataforma Eòliques Ètiques, que reuneix diferents col·lectius dels municipis afectats, rebutja «l’impacte paisatgístic i ambiental del projecte» i denúncia que els tres parcs eòlics projectats al terme municipal d’Utiel -Serra del Negrete I i II i Cabezo de Fraile- «confronten amb les Zones d’Especial Protecció d’Ocells (ZEPA) amb presència, entre altres, d’àguiles reals i falcons pelegrins», per la qual cosa exigeixen «un informe específic», ja que asseguren que «serien afectades àrees protegides per la Xarxa Natura 2000».

Lima ha manifestat a la Plataforma Renovables Ètiques el seu suport a les al·legacions presentades al megaparque eòlic, que afectaria, segons ha remarcat Podem, el Cerro Pelado, la Serra de la Bicuerca, la Serra del Teix, la Serra de Xiva, el Cabezo del Fraile i la Serra del Negrete.

La formació ha reclamat un «ràpid» desplegament de les energies renovables a través «d’una planificació ecològica que, guiada per l’administració pública, inclosos els ajuntaments, salvaguarde terres de cultiu i àrees naturals sensibles».

Finalment, Óscar Latorre ha manifestat que els macroprojectes eòlics «entren en contradicció amb el desenvolupament rural i la valoració de l’agricultura i el paisatge, aprofundint la problemàtica del despoblament».

Comparteix

Icona de pantalla completa