Diari La Veu del País Valencià
L’ermita de Sant Esteve, a Ontinyent

L’ermita de Sant Esteve, a Ontinyent (la Vall d’Albaida), està situada al cim de la Serra Grossa, a uns 800 metres sobre el nivell de la mar. Va ser construïda pels llauradors el 1702, amb l’autorització del patriarca Joan de Ribera.

L’edifici es troba sobre una grada de maçoneria amb una escalinata al centre mitjançant la qual s’ascendeix a l’esplanada superior. A l’interior de l’atri, que presenta dos arcs apuntats neogòtics a la part frontal, hi ha, a l’esquerra una llar de foc que usen els pelegrins que la visiten. A l’altar, s’hi conserva la imatge del Santet, que és com es coneix popularment sant Esteve, al qual s’atribueix la capacitat de protegir la comarca de les pedregades d’estiu. A la dreta del temple, es troba l’antiga estança de l’ermità que actualment és refugi dels excursionistes.

Abans de la restauració que es va dur a terme el 1991, estava completament emblanquinada, i, des de llavors les parets han quedat sense l’arrebossat, mostrant els murs de maçoneria i els angles perimetrals reforçats amb pedres treballades de manera rústica.

Comparteix

Icona de pantalla completa