Diari La Veu del País Valencià
Alacant acull mig centenar de rodatges enguany amb unes previsions «molt positives» per al 2023

Alacant Film Office ha tramitat mig centenar de rodatges, entre pel·lícules, sèries, documentals, sessions fotogràfiques i anuncis publicitaris el 2002 i ha prestat assessorament a altres cinc produccions.

Aquesta oficina, dependent del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, és l’encarregada d’informar, assessorar i tramitar els permisos administratius per als rodatges a la ciutat. A més, les previsions per a l’any pròxim són «molt positives», segons ha informat el consistori.

Al llarg del 2022, s’hi han dut a terme 48 rodatges, la qual cosa suposa mantindre els de l’any anterior, que va suposar l’enlairament després de l’aturada provocada per la pandèmia. En el balanç de l’any es comptabilitzen produccions internacionals com The Interpreter, que va deixar més de 2,5 milions a la ciutat; la sèrie d’Amazon Prime Sin huellas i un documental de C Tangana com les més destacades.

També s’hi ha rodat part d’un altre llargmetratge estatal i han triat Alacant el programa britànic A Place In The Sun, que promou la compra de cases per part de la seua audiència a l’estranger, un popular programa de viatges alemany i un altre japonés, així com anuncis de grans cases de cosmètica i de tèxtil, entre altres.

D’altra banda, les localitzacions han sigut d’allò més variades i han recorregut els barris, el centre i les platges sense oblidar el castell de Santa Bàrbara. De fet, la varietat de possibles escenaris dins de la mateixa ciutat és una de les característiques més valorades per les productores i les agències publicitàries.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha valorat «molt positivament el treball fet» i ha explicat que «les condicions de la ciutat per a captar rodatges, la tornada a l’activitat de la Ciutat de la Llum i el fet que Alacant s’ha integrat enguany en la Spain Film Commission suposaran un impuls en aquest producte turístic». «Fa temps que treballem en això» per a «potenciar aquest segment turístic capaç de generar riquesa i contribuir a la desestacionalització», ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa