Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència de Castelló rebaixa de 6 a 3 anys i mig la presó per a un condemnat per agressió sexual a una menor

La Secció Primera de l’Audiència de Castelló ha dictat un acte pel qual revisa la condemna imposada a l’autor d’una agressió sexual comesa contra una menor d’edat i la rebaixa de sis a tres anys i mig de presó, en aplicació de la reforma del Codi Penal operada per l’entrada en vigor de la Llei orgànica 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual.

El Tribunal raona en la resolució que procedeix la revisió en virtut del que es disposa per l’article 2.2 del Codi Penal i el 9.3 de la Constitució Espanyola, que estableixen l’efecte retroactiu d’aquelles lleis penals que afavorisquen el reu, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ).

En aquest cas concret, la Secció Primera de l’Audiència castellonenca va imposar el maig del 2020 sis anys de presó a un home per haver agredit sexualment, el gener de l’any anterior, una xica de 17 anys. La Sala el va considerar autor del delicte, encara que va apreciar l’atenuant de reparació del mal com a molt qualificada pel pagament anticipat d’una indemnització a favor de la víctima. La sentència també va imposar tres anys de presó a la dona del reu com a cooperadora necessària del mateix delicte d’agressió sexual, que es va produir al domicili del matrimoni.

El Tribunal ha revisat ara la condemna de l’autor d’aquesta agressió sexual perquè aleshores li va imposar la pena mínima, una vegada aplicada l’atenuant -sis anys de presó- i ara, amb la reforma del Codi Penal operada per la Llei 10/22, aquesta pena mínima se situa en tres anys i sis mesos. «Sent respectuosos amb les facultats d’individualització llavors exposades en la sentència condemnatòria, és procedent revisar la condemna imposada», precisa l’Audiència.

Comparteix

Icona de pantalla completa