Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Cultural Bassot organitza una jornada de reforestació a Cortes de Pallars

L’Associació Cultural Bassot promou una jornada de reforestació oberta a la participació ciutadana el pròxim 7 de gener a Cortes de Pallars, a la Vall d’Aiora-Cofrents. L’activitat consistirà en la plantació de diferents arbres en les zones afectades per l’incendi forestal del 2012. L’eixida des de Burjassot serà a les 8 h i la tornada serà al voltant de les 13 h. Aquelles persones que estiguen interessades a participar-hi han d’enviar un correu electrònic a l’entitat.

Aquesta jornada es duu a terme al costat del projecte «Riqueza Natural», que forma part de la tesi doctoral del Programa de Doctorat en Educació de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, titulada «Disseny, implementació i avaluació des de l’educació social d’un projecte d’acció comunitària en entorns rurals. Foment de la responsabilitat ciutadana i restauració del paisatge a Cortes de Pallars (València)», del burjassoter César Romero Maza.

Aquest projecte actua al terme municipal de Cortes de Pallás on l’incendi forestal de l’any 2012 va arrasar més de 29.000 hectàrees de terreny, majoritàriament forestal, a la Vall d’Aiora-Cofrents.

El projecte «Riqueza Natural» compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) o l’Ajuntament de Cortes de Pallars. A més, disposa també de la participació de veïns del municipi afectats pel gran incendi.

Comparteix

Icona de pantalla completa