Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana es reuneix amb la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià

La secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez; el vicesecretari general d’Organització Domènec Garcia, i l’exportaveu al Congrés d’ER Joan Tardà s’han reunit amb el president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE-PV), Ángel González i els membres de la junta directiva Cristina Escrivà i Alfredo Albornoz.

La trobada s’ha dut a terme a la Marina, on aquest dimecres Joan Tardà ha participat en una xarrada a la Casa de Cultura de Dénia. Les dues direccions han aprofitat l’ocasió «per a compartir l’anàlisi de la nova llei i les mancances que ja manifesta».

Maria Pérez ha remarcat la necessitat de recuperar la memòria democràtica al País Valencià i ha valorat molt positivament el fet de poder «planificar accions conjuntes amb la CAMDEPV». «Estem contents d’establir connexió amb la Coordinadora i de poder ajuntar esforços i de compartir projecte amb elles i ells que ens permetran avançar en la defensa de la memòria democràtica del País Valencià», ha assenyalat.

En la reunió, s’hi han posat de manifest les mancances de la llei de Memòria Democràtica, com és «el fet que no deroga la llei d’Amnistia del 1977, o la de poder recuperar el patrimoni saquejat i robat pel franquisme així com la possibilitat de denunciar els assassins allà on es tinguen les dades per fer-ho», ha detallat Pérez, qui ha informat que s’ha arribat a l’acord de treballar en diferents iniciatives conjuntes per als pròxims mesos que començaran amb una taula rodona per a parlar de la situació actual i les necessitats més urgents que permeten reparar les víctimes de la repressió franquista.

Comparteix

Icona de pantalla completa