El castell de Montroi

El castell de Montroi (la Ribera Alta) és una fortalesa d'origen musulmà situada a l'oest de la població en un turó de la vall dels Alcalans. 

L'emplaçament va estar estretament relacionat amb el castell de Montserrat i el dels Alcalans, ja que tots tres constituïen l'estructura defensiva d’aquesta vall on s'assentaven les alqueries de Montroi, Real de Montroi, Montserrat i, més allunyada, la torre d’Alèdua, a Llombai. Un conjunt que formava part del segon cinturó defensiu de la ciutat de València.

En l’actualitat, a penes hi ha restes de la muralla i només queda dempeus la torre de l’homenatge. Aquesta presenta planta quadrada i quatre altures, amb dues sales; gruixuts murs de tàpia que es redueixen en cada planta, i pòrtic central amb arc de mig punt. S’hi accedeix per una escala que en el primer tram es desenvolupa al costat del pòrtic i en el segon al costat del mur perimetral. També hi havia un aljub cobert per volta i un dipòsit de queviures.

Tot i que el 2015 s'hi van dur a terme algunes intervencions per a la conservació i per a habilitar-hi els accessos per a poder ser visitada, la torre ofereix un aspecte abandonament greu.

 

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.