Diari La Veu del País Valencià
Un full de ruta per a Diari La Veu del País Valencià

Enguany, Diari La Veu del País Valencià compleix deu anys. Resumim d’on venim, on estem i cap a on pensem anar els propers mesos amb la vostra ajuda.

· QUI SOM?

La Veu del País Valencià és un projecte que edita els següents mitjans de comunicació en línia i 100% en valencià, per conviccions:

– Digital d’actualitat: Diari La Veu del País Valencià,

– Canals temàtics: La Veu dels Llibres, revista d’informació i crítica literària. En projecte: Nosaltres La Veu, activisme pel País Valencià; EspaiVeu, temps de lleure, creixement i cultura; La Veu d’Hipàtia, dones i cultura; AulaCodi, divulgació científica i humanística.

– Canal local: Castelló Notícies.

· D’ON VENIM?

– Naixement del projecte i del digital d’actualitat.

L’1 de gener del 2013 es va iniciar La Veu, Diari Digital del País Valencià, en el que era la primera etapa del projecte. Durant set anys seguits es va anar editant i actualitzant diàriament aquest mitjà amb la voluntat d’oferir un diari de país, en valencià i crític amb l’actualitat davant l’absència de premsa d’aquest tipus. Calia cobrir un buit que, inexplicablement, encara no s’havia cobert.

– Tancament de la redacció i suspensió de l’edició.

El 31 de desembre del 2019 es va tancar la redacció de València, oberta al 2017, i es va suspendre l’edició de Diari La Veu per falta d’ingressos de publicitat institucional, tot i que s’havien acordat.

– El Pla d’Acció per al 2020.

Des de l’1 de gener del 2020 vam editar Nosaltres La Veu amb l’objectiu de recuperar la capçalera de Diari La Veu del País Valencià i aconseguir el finançament a través del micromecenatge de persones agermanades. Es fa amb la nova modalitat de donació de 150 euros l’any a la Fundació Jordi de Sant Jordi, aplicant els beneficis fiscals corresponents als contribuents d’IRPF.

– La Veu dels Llibres.

Des del 15 de febrer del 2020 editem aquesta revista d’informació i crítica literària, actualitzada cada dissabte amb continguts exclusius.

· ON ESTEM?

El 25 d’abril del 2022 vam recuperar la capçalera Diari La Veu del País Valencià i vam iniciar la tercera etapa. Vam incorporar un redactor de les comarques valencianes del sud després que aconseguírem els ingressos corresponents als primers 1.000 agermanats de 150 euros anuals. Ara per ara continuem editant La Veu dels Llibres i el canal local Castelló Notícies.

· CAP A ON ANEM?

L’1 de gener del 2023 complirem 10 anys gràcies al suport d’agermanats i anunciants. És una data important que aprofitarem per a revisar la feina feta i pensar en els següents 10 anys. En 2023 volem enfortir i millorar el Diari La Veu del País Valencià i la resta de mitjans, i aconseguir 2.000 agermanaments (o més) de 150 euros anuals. Si ho aconseguim, les aportacions es destinaran a incorporar, per fases, una nova redactora a les comarques valencianes del nord (amb 1.200 agermanats), una a les comarques centrals (1.400 agermanaments), una a les de la Plana (1.600 agermanaments), una altra a les del Xúquer (1.800 agermanaments) i també a les del Túria (2.000 agermanaments). A més, posarem en marxa el web de celebració dels 10 Anys de La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa