Diari La Veu del País Valencià
El transvasament dels líders de Cs al PP a l’Alacantí es preveu generalitzat

La previsible desbandada de càrrecs de Ciutadans cap al Partit Popular de cara a les pròximes eleccions municipals ja està prenent forma a la comarca de l’Alacantí. Fa uns dies, el referent taronja de la ciutat de Sant Vicent del Raspeig, Pachi Pascual, va confirmar que tornaria al PP renunciant a la seua acta com a regidor. Cal recordar que Pascual va ser el candidat del segon partit més votat a les municipals del 2019 en aquesta localitat, on va superar de llarg el PP amb 800 vots per damunt.

Sant Joan d’Alacant, governat per Cs després d’un pacte d’investidura entre aquest partit i el PSPV, que es van repartir l’alcaldia amb mitja legislatura per a cadascú, podria viure una situació similar. Santiago Román, alcalde de la localitat i tercer candidat més votat el 2019 –per darrere de PSPV i PP–, ha estat temptat pel partit de Carlos Mazón per a regressar a la que va ser la seua casa. Mentre Román es resisteix a respondre amb claredat sobre aquesta proposta, el plantejament que li ha fet el seu partit actual, Cs, per a repetir com a candidat a l’alcaldia, encara no ha obtingut resposta. Hi ha també la possibilitat que Julia Parra, regidora de Cs a Sant Joan i vicepresidenta de la Diputació d’Alacant, també faça el salt al PP, tot i que ella mai no va militar en aquest partit. Julia Parra i Santiago Román són parella.

Resta saber què faran els referents de Ciutadans a la ciutat d’Alacant, on la formació taronja acapara un gran poder després de les eleccions del 2019. Els seus cinc regidors governen amb el PP i tres d’ells, la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez i els regidors de Cultura i Igualtat, Antonio Manresa i María Conejero, no han desmentit la seua possible arribada al PP.

La inestabilitat que viu Ciutadans podria empentar molts altres representants del partit taronja a mirar de fer el pas, una possibilitat que fins l’esclat de la crisi de lideratge del partit molts d’ells havien descartat, si bé ara la situació és distinta.

Comparteix

Icona de pantalla completa