Diari La Veu del País Valencià
Baldoví reclama al govern espanyol «mesures reals» per a salvar el sector ceràmic

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol «mesures reals» per fer front a la crisi del sector ceràmic de la Plana i l’Alcalatén en conjunt i ha exposat a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, les principals necessitats formulades per sindicats, patronal i instituts tecnològics del sector.

Baldoví ha explicat: «La nostra indústria ceràmica no pot competir amb una mà lligada a l’esquena, necessitem les dues mans lliures. I això vol dir ajudes i mesures suficients per a competir i per a la seua supervivència. A Itàlia, el nostre principal competidor, s’estan donant 1.000 milions al sector ceràmic, 900 més que ací, i això fa perdre mercats i ocupacions en una situació dramàtica per al sector a causa dels preus de l’energia».

A més, ha destacat la importància d’aquesta indústria per a la societat d’aquestes comarques, la tradició i l’esforç per a situar-se a l’avantguarda en innovació i desenvolupament tecnològic. Per això, ha remarcat la dramàtica situació que suporta actualment la ceràmica a causa del preu del gas, amb 85 ERTO presentats, nombrosos ERO i la situació de destrucció d’ocupació i una reducció de la producció de quasi un 15% l’últim any.

Davant d’aquestes circumstàncies, Baldoví ha qualificat d’«insuficients» els anuncis del govern espanyol i ha instat la ministra a «complir amb el sector». «Els valencians tenim una dita, molt apropiada en aquestes dates: “Amb diners, torrons”». Amb aquestes paraules, el diputat de Compromís ha volgut evidenciar la necessitat d’ajudes concretes com les que s’estan prenent a Itàlia.

En aquest sentit, ha posat sobre la taula que aquestes mesures concretes plantejades per la coalició valencianista, i que compten amb l’aval del director general d’Ajudes Estatals a la Competència de la Unió Europea, impliquen fomentar el crèdit fiscal favorable a les empreses del sector, mitjançant reduccions d’impostos sobre la base de l’increment de la facturació en el proveïment del gas natural, com fa Itàlia. Així mateix, ha reiterat la necessitat d’activar mecanismes RED o similars per a preservar els drets dels treballadors i incrementar les ajudes directes al sector per a «garantir-ne la supervivència».

Finalment, el representant de Compromís ha arrancat la promesa de la ministra Reyes Maroto d’implementar mesures per al sector enguany mateix. Respecte d’això, el diputat valencià ha insistit que aquest anunci, a més de fer-se realitat, ha de ser suficient i eficaç davant la greu situació de la indústria ceràmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa