Diari La Veu del País Valencià
Oriola pretén castigar els incitadors d’apostes amb l’ordenança municipal

L’esborrany de l’ordenança de convivència ciutadana de l’Ajuntament d’Oriola (el Baix Segura), en mans del PSPV i de Ciutadans des que a l’abril fora investida alcaldessa la socialista Carolina Gracia amb el suport extern de Canviem –marca local de l’esquerra alternativa, preveu sancions contra els qui promoguen la participació en apostes sense autorització. Concretament, en cas d’aprovar-se aquesta ordenança, es podrien imposar fins a 750 euros aquells que inciten a les apostes els considerats com a col·lectius vulnerables. Els trilers, d’altra banda, podrien ser multats fins amb 1.500 euros.

Però no són les úniques mesures proposades per la regidoria de Seguretat Ciutadana, en mans d’Antonio Sánchez, de Ciutadans. L’esborrany també preveu multes contra «la mendicitat insistent, intrusiva, agressiva o encoberta» a través de neteja d’automòbils o indicant els llocs lliures per a aparcar cotxes, segons informa el diari Información. L’ús de menors per a exercir aquesta pràctica també seria castigat amb entre 750 i 1.500 euros, així com també el fet de dormir a l’espai públic o el de practicar esports de pilota o monopatí, que podrien posar en perill la integritat física a l’espai públic.

Per contra, seran considerades infraccions lleus els atemptats contra la dignitat de les persones per qüestió xenòfoba, racista, sexista o homòfoba. Aquestes multes no superarien els 750 euros. Al seu torn, el consum de begudes alcohòliques a l’espai públic es castigaria fins amb 15.000 euros.

Aquest esborrany ha de passar per la junta local de govern i després ser aprovada al plenari municipal, havent superat el tràmit de les esmenes. Arran les divergències entre els partits que van fer possible la moció de censura contra l’alcalde del PP, Emilio Bascuñana, que no han sigut capaços de pactar els pressupostos locals, es preveu difícil l’aprovació d’aquesta ordenança, si més no gràcies als vots dels socialistes, de Cs i de Canviem. PP i Vox també tenen representació a la corporació municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa