Diari La Veu del País Valencià
Benavent, sobre misses en valencià: «Cal buscar instruments per a respondre a l’interés legítim de moltes persones»

L’arquebisbe electe de València, Enrique Benavent (Quatretonda, la Vall d’Albaida, 1959), ha donat suport aquest divendres l’opció d’oficiar misses en valencià i s’ha mostrat partidari de «buscar els instruments per a donar una resposta a l’interés legítim de moltes persones» que així ho demanen perquè «va en la seua sensibilitat».

Benavent ha comentat que si «un pare demana que bategen al seu fill en valencià», aquest és «un desig legítim» al qual no es pot dir «no». «M’agradaria que això fora una cosa que no es vera com un problema, que deixara de ser un problema i que cadascú fera l’ús que vol segons les necessitats pastorals», ha manifestat.

D’aquesta manera s’ha pronunciat l’arquebisbe durant una trobada amb els mitjans de comunicació celebrat en el col·legi Jesús María de València, després de l’arribada aquest divendres a la diòcesi valenciana i abans de prendre possessió aquest dissabte com a titular.

Així, quan li han preguntat per si es podrà gaudir de més misses oficiades en valencià a la diòcesi que comença a dirigir, ha respost que «sempre» pensa que «això cal mirar-ho des d’una perspectiva pastoral», després del que ha assegurat que «l’Església ha de buscar els instruments per a animar les persones i per a ser una institució amable amb totes les persones».

«Hui dia amb això hi ha una sensibilitat diferent de fa uns anys», ha afegit. Al seu torn, ha relatat que quan ell era seminarista -ha recordat que fa 40 anys que va ser ordenat sacerdot- «al Seminari, cada setmana, un dia era la litúrgia en valencià» i ha ressaltat que «això continua fent-se».

Així mateix, Benavent ha apuntat que quan li han demanat una missa en valencià l’ha feta en la nostra llengua. «He anat a moltes parròquies i quan m’ho han demanat, ho he fet», ha explicat. L’arquebisbe, que fins ara era titular de la diòcesi de Tortosa, ha afirmat que a les parròquies dels pobles d’aquesta circumscripció «celebracions de festes, confirmacions i moltes coses es fan en valencià».

Comparteix

Icona de pantalla completa