Els cors infantils de la UV oferiran un concert aquest dilluns a València

Les altres tres formacions musicals de la Universitat de València també han programat actuacions per Nadal

Els cors Garbí i Tramuntana de l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València (UV) oferiran aquest dilluns, 12 de desembre, a les 19 h, al Col·legi Major Rector Peset del Cap i casal, l'audició de final d'any, sota la direcció de Mònica Perales i Massana, en què interpretaran un repertori tradicional amb peces africanes, la intervenció de solistes i una lectura de poemes.

L’Escola Coral La Nau va nàixer l’octubre del 2002 amb l’objectiu de donar cabuda a la formació musical infantil en el si de la UV, partint de la premissa que «la cançó és l’element bàsic per a estructurar el bon ensenyament musical, és un excel·lent mitjà d’expressió voluntària i constitueix un element important de la formació humana», indica la institució acadèmica.

En aquest sentit, continua: «Tots els xiquets tenen capacitat per a cantar. Cantar és una activitat natural, juntament amb el moviment i la paraula; per tant, el fet de cantar hauria d’esdevenir un fet quotidià i habitual. La cançó desenvolupa la percepció auditiva i les experiències emocionals, físiques i mentals, sempre que estiga ben dirigida. A més, el cant coral com a treball en equip, desperta el sentiment de solidaritat: escoltar, veure i viure des del conjunt».

Més concerts de les formacions musicals de la UV

Les altres tres agrupacions de la UV participen un any més en la programació musical nadalenca que enguany preveu la celebració de diversos concerts a més del ja esmentat de l’Escola Coral.

Així, aquest dijous, 15 de desembre, ales 19 h, l’Orquestra Filharmònica de la UV, sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, estrenarà el seu Concert de Nadal al Teatre Serrano de Gandia (la Safor)). Posteriorment, el 23 de desembre, a les 13 hores, es durà a terme a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna.

Per part seua, el dia 17, a les 18 h, l’Orfeó Universitari de València actuarà al Centre Cultural La Beneficència de València, sota la direcció de Francesc Valldecabres, on interpretarà el programa Matèries silenciades.

La formació degana celebrarà el dia 20, a les 20 h, la clausura del seu 75é aniversari amb un concert extraordinari al Teatre Principal de València, on interpretarà juntament amb l'Orquestra Simfònica de València i l'espectacle de dansa Crea Danse Company by María Rovira. Amb el títol Lux, oferirà un programa dedicat a la memòria de les víctimes de la COVID-19 i en agraïment al personal sanitari que va donar cobertura a la crisi de la pandèmia.

Els concerts de Nadal de l’Orfeó continuaran els dies 23, a les 20.30 hores, a l'església Sant Pere Apòstol de Sueca (la Ribera Baixa) amb el programa 75 de desembre! i el dia 28, a les 20.30 hores, a l'església Sant Agustí de València, on interpretarà el seu clàssic «El món canta davant un bressol».

Finalment, el Club Coral de La Nau Gran de la UV farà l’audició de final d'any el dia 22, a les 13 h, al Claustre del Centre Cultural La Nau. Amb la direcció de Mònica Perales, interpretarà un repertori de nadales tradicionals, com ara «Dindirindín», «La Nit de Nadal» o «Ja ve la vella», i novament la seua versió d’«Imagine» de Lennon.

Tots els concerts són d'entrada lliure, excepte els de l’Orfeó al Principal de València, que serà gratuït amb reserva prèvia a la web del Teatre, i a Sant Agustí, on l'entrada serà un donatiu de 10 euros i caldrà adquirir-la a l'accés al temple a partir d'una hora abans de l'inici del concert.