Diari La Veu del País Valencià
El BOE publica l’ampliació nord del port de València

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres el projecte constructiu del moll de contenidors de l’ampliació nord del port de València i l’adjudicació a l’empresa valenciana Baleària Eurolineas Marítimas de la construcció i explotació de la nova terminal pública de passatgers.

La setmana passada, el consell d’administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) va donar llum verda al projecte d’ampliació nord, dotat d’una inversió públicoprivada de quasi 1.564 milions d’euros, amb els vots en contra de l’alcalde de València, Joan Ribó, i el secretari de Vicepresidència de la Generalitat, Iván Castañón, tots dos de Compromís. Va ser en sessió extraordinària, una vegada emés l’informe de compatibilitat amb l’estratègia marina del Ministeri per a la Transició Ecològica, favorable al projecte amb 21 condicions.

Segons la resolució del BOE, que posa fi a la via administrativa, els interessats en l’expedient que no siguen administracions públiques, podran interposar, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició en el termini d’un mes davant el consell d’administració de l’APV, o directament un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia valencià durant dos mesos a partir d’aquest dissabte.

A més, les administracions públiques podran interposar un recurs contenciós administratiu, en el mateix termini de dos mesos i davant el TSJ, sense perjudici de poder efectuar el requeriment previ en la forma i termini determinats en l’article 44 de la Llei 29/1998, de la Jurisdicció contenciosa administrativa.

Per part seua, el passat 10 de novembre, Valenciaport va aprovar també amb dos vots en contra l’adjudicació a Baleària de la nova terminal pública de passatgers, durant un termini de 35 anys prorrogable fins a 50, amb una inversió total de cent milions d’euros (37 milions per part de la naviliera i la resta de l’APV) i la previsió que comence a operar el 2025 amb una superfície d’uns 100.000 metres quadrats.

Aquesta concessió, d’acord amb el BOE, servirà de suport per a la prestació del servei portuari al passatge de línia regular estatal i internacional i al passatge de creuers turístics, tant en règim de port base com en règim de trànsit. Es podrà autoritzar de manera puntual la manipulació de càrrega general de vaixells Ro-Ro.

Comparteix

Icona de pantalla completa