El País Valencià disposa d’unes 43.000 instal·lacions d’autoconsum energètic, segons la Generalitat

Elx se situa al capdavant de la classificació dels deu municipis amb major nombre d’instal·lacions

El País Valencià disposa actualment d’un total de 42.860 instal·lacions d'autoconsum, una classe de subministrament que proveeix 43.594 consumidors i té una potència instal·lada de 568,22 MW. Del conjunt, 965 són d'autoconsum col·lectiu. Així es desprén de les últimes dades facilitades per la direcció general d'Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, que actualitza trimestralment aquestes dades.

Segons destaca l'administració autonòmica, l'autoconsum ve registrant un increment consecutiu trimestre a trimestre des de finals del 2019, quan van començar a comptabilitzar-se dades d'aquesta mena d'instal·lacions. Enguany s'han engegat més instal·lacions d'autoconsum (26.935) que el 2019, 2020 i 2021 junts (15.925).

Sense haver conclòs el quart trimestre, ja s'han establit quasi tantes instal·lacions d'autoconsum (7.533) com en tot el trimestre anterior (7.752). Això representa el 97,17% del que s’havia instal·lat els tres mesos anteriors. A més, aquestes 7.533 instal·lacions que han entrat en funcionament entre octubre i desembre del 2022 suposen quasi el doble del que es va instal·lar l'any passat en el mateix període (4.427).

Elx al capdavant

En la classificació dels deu municipis amb major nombre d'instal·lacions d'autoconsum de tecnologia fotovoltaica, Elx (el Baix Vinalopó) se situa al capdavant, seguida d'Alacant (l’Alacantí), Oriola (el Baix Segura), Paterna (l’Horta Nord), Xàbia (la Marina Alta), l'Eliana (el Camp de Túria), Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí), Torrent (l’Horta Sud), la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria) i Dénia (la Marina Alta).

Quant al llistat de les deu localitats amb més potència d'autoconsum instal·lada, destaquen l'Alcora (l’Alcalatén), Onda (la Plana Baixa), Nules (la Plana Baixa), Vila-real (la Plana Baixa), Elx, València (l’Horta), Alacant, Oriola, Paterna i Moncofa (la Plana Baixa).

Segons l'ús dels subministraments, la indústria continua liderant la taula, seguida de l'ús domèstic per a habitatges, magatzems, locals, oficines, enllumenat exterior, recàrrega de vehicles elèctrics, entre altres activitats.