Diari La Veu del País Valencià
Aprovat el projecte constructiu de l’ampliació nord del Port de València amb dos vots en contra

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV), reunit aquest divendres en sessió extraordinària, ha donat llum verda al Projecte Constructiu del Moll de Contenidors de l’Ampliació Nord del Port de València, amb els vots en contra de l’alcalde de València, Joan Ribó, i el secretari de Vicepresidència de la Generalitat, Iván Castañón, tots dos de Compromís.

L’APV va convocar la sessió després de rebre l’Informe de Compatibilitat amb l’Estratègia Marina del Ministeri per a la Transició Ecològica, favorable al projecte amb 21 condicions, entre elles no dragar material d’un banc d’arenes submarí enfront de Cullera i Sueca (la Ribera Baixa) i actualitzacions del Pla de Vigilància Ambiental (PVA).

El president de l’APV, Aurelio Martínez, durant la roda de premsa posterior a la reunió, ha explicat que «immediatament» el projecte es remetrà a Ports de l’Estat perquè al seu torn l’envie al Consell de Ministres, que entén que podrà «contestar amb una certa urgència». Així, estima que la licitació tindrà lloc en el primer trimestre del 2023 i que concloguen els processos d’adjudicació al llarg del 2023.

Martínez, que ha fet un repàs dels diferents informes tècnics presentats a favor del projecte, ha destacat que l’ampliació nord suposarà «la inversió més gran que s’ha fet mai al Port de València i probablement la inversió més gran en qualsevol port d’Espanya».

El president de lAPV ha defensat que aquesta classe de decisions estratègiques no es poden «deixar al parer de l’enfocament polític que tinga cada partit», sinó que han de basar-se «en informes tècnics» que, ha insistit, s’han demanat a «totes les persones que s’ha entés que tenien major rellevància tècnica».

Comparteix

Icona de pantalla completa