Diari La Veu del País Valencià
Llibres per a aprendre a gestionar les emocions

Com podem aconseguir que els nostres fills i alumnes treballen la intel·ligència emocional? Les emocions ens fan sentir vius, però també poden alterar el nostre dia a dia i la manera com enfrontem els vaivens de la vida. És per això que una bona gestió emocional és imprescindible a qualsevol edat.

Treballar les emocions amb els més xicotets és una part vital del seu aprenentatge. Per això, és interessant que puguen fer-ho divertint-se amb llibres com ara els que ha publicat Bromera sobre aquest tema. A Tinc por! (d’1 a 4 anys), de Rocio Bonilla, gràcies a Babymoni, descobriran quines són les seues pors i que és normal tindre-les.

A M’enfade (de 2 a 6 anys), de la mateixa autora, Babymoni s’ha enfadat. Aconseguiran el pare i la mare que es desenfade?

Un altre, El meu primer llibre d’emocions (de 2 a 6 anys), de Radka Piro, presenta aquestes eines sobre gestió de sentiments el primer dia d’escola.

Per part seua, a Què et passa, bebé? ( de 2 a 7 anys) , de Bea Taboada i Dani Padrón, Àlex cuida de la seua germaneta xicoteta, però aquesta està trista, i té núvols i pluja al cap. Per això, Àlex decideix demanar ajuda a la seua mare, i així aconsegueixen que aparega un arc de Sant Martí després de la tempesta.

I a Quan esclata la tronada (de 2 a 7 anys), és Àlex qui té trons al cap i la seua mare la que l’haurà d’ajudar. Què li passa? Doncs que, a vegades, una tempesta d’emocions li emboira el cap. La mare diu que aquestes tempestes arriben de sobte i que poden portar núvols, pluja i trons. No obstant, la seua mare sap molt bé com se sent Àlex i què pot fer perquè l’arc de Sant Martí torne a eixir.

Comparteix

Icona de pantalla completa