Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència espanyola ajorna al 23 de gener el judici contra Camps

L’Audiència espanyola ha ajornat del 17 de gener al dia 23 d’eixe mateix mes el judici a l’expresident valencià Francisco Camps per les presumptes irregularitats en l’adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l’expositor valencià de l’edició de Fitur 2009. La Fiscalia Anticorrupció demana que Camps siga condemnat a dos anys i mig de presó.

Fonts jurídiques expliquen que el tribunal ha pres aquesta decisió davant la falta de sales de vistes. El calendari inicialment fixat per la Secció Segona de la Sala penal assenyalava que el judici es desenvoluparia entre el 17 de gener i el 23 de maig de 2023.

L’aleshores titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5, José de la Mata, va obrir judici oral per aquest assumpte al setembre de 2019 asseient a la banqueta Camps, en considerar que hi ha «un arsenal d’indicis, molt consistents, cadascun d’ells suficientment acreditat, que permet afirmar que l’aleshores president de la Generalitat va participar en l’adreçament del contracte de Fitur 2009 a favor d’Orange Market».

D’acord amb el relat judicial, el líder de la Gürtel, Francisco Correa; el seu número dos, Pablo Crespo; el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez Alonso, àlies El Bigotes; i el gerent d’aquesta empresa, Cándido Herrero, «es van concertar amb Camps perquè aquest, com a màxima autoritat autonòmica, disposara el necessari perquè el contracte del muntatge del stand de Grans Projectes de Fitur fóra directament adjudicat a Orange Market».

La Fiscalia Anticorrupció acusa Camps de prevaricació i frau, i demana una condemna de dos anys i mig de presó, mentre que l’acusació popular que exerceix el PSOE eleva la seua petició a nou anys en afegir a aquests delictes el de tràfic d’influències, a més de 15 anys d’inhabilitació absoluta i 16 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa