Diari La Veu del País Valencià
Igualtat invertirà 50 MEUR en la rehabilitació de la residència per a persones majors de Carlet

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 50 milions d’euros a la rehabilitació de la residència per a persones majors de Carlet (la Ribera Alta), segons ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, durant la visita que ha dut a terme a les instal·lacions. Hi ha estat acompanyada pel director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, qui ha explicat el projecte de les obres, i la directora general de Persones Majors, María José Pérez.

Mas ha destacat que aquest projecte constitueix «una de les grans apostes del Consell incloses en el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials». L’objectiu, ha indicat, és «dignificar el centre per a convertir-lo en un lloc on la gent vulga vindre a viure en plenitud la tercera part de la seua vida i trobe a les instal·lacions la qualitat de vida que mereix».

La vicepresidenta s’ha referit també a la importància que l’equip directiu responsable de la gestió de la residència pública de persones majors més gran del País Valencià «estiga format únicament per infermeres», una cosa que, a parer seu, demostra que en aquest àmbit «no hi ha sostre de vidre».

Projecte de rehabilitació

Aquest centre va ser construït el 1978 amb una capacitat de 520 places, encara que en l’actualitat hi ha 235 usuaris. Ara s’adaptarà al nou model residencial, organitzat en mòduls de convivència perquè les persones disposen d’espais semblants a una llar. A més d’aquests mòduls, s’agruparan també els espais comuns per a teràpies de rehabilitació, activitats conjuntes, zona per a professionals, sala de capellans i personal mèdic.

Respecte als espais exteriors, s’habilitaran zones verdes per a passejar, àrees amb tendals per a donar ombra, en cas necessari, i zones de joc infantils inclusius per a facilitar les visites de familiars.

També s’han fet ja millores per a convertir la residència en un centre sostenible i energèticament eficient, com ara l’aïllament de façanes i cobertes, substitució de fusteries, il·luminació led, sensors de presència i instal·lacions per a energies renovables.

El projecte també contempla un mòdul d’habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional.

Comparteix

Icona de pantalla completa