Diari La Veu del País Valencià
Oratge estable per tancar el novembre

Amb oratge estable, assolellat i amb temperatures més baixes, tancarem el mes de novembre, que, a falta de confirmació oficial, ja puc avançar-vos que serà dels més càlids de la nostra història meteorològica. Quan estem a les portes de l’hivern (demà comença des del punt de vista climatològic), el fred només s’ha deixat sentir amb comptagotes.

Tindrem pinzellades de núvols alts des de primera hora i boires a les zones més fondes i a les planes interiors. El vent ha calmat i això ha afavorit un descens de les temperatures nocturnes i al centre del dia també s’esperen temperatures un poc més baixes.

Tenim bones notícies per a l’inici del desembre, perquè es barrejaran tots els ingredients necessaris per a parlar de pluges generals i generoses a bona part del País Valencià.

Evidentment, caldrà esperar a veure com evoluciona l’oratge, però tot indica que els núvols seran abundants des de primera hora, que començarà a ploure cap a migdia a la Marina Alta, el Comtat, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Ribera, i que de vesprada es faran generals i fins i tot podran ser moderades.

Caldrà seguir de prop el descens de les temperatures, ja que durant la nit i matinada la neu pot aparéixer al voltant dels 1.200 metres al nord.

La inestabilitat tindrà continuïtat divendres amb pluges cada volta més generals i localment moderades a prop de la costa. La cota de neu podria fins i tot baixar cap als 1.000 metres.

Dissabte també serà un dia gris i fins i tot plujós la Marina Alta, el Comtat, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés, la Ribera, la Foia de Bunyol, el Camp de Túria i l’Horta, i diumenge tot indica que remetran les pluges i que veurem un poc el sol.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor

Comparteix

Icona de pantalla completa