Diari La Veu del País Valencià
Compromís, Més País i BNG exigeixen al Govern espanyol l’aprovació d’una llei de vivenda i la derogació de la llei mordassa

Compromís i Més País, que acostumen a donar suport parlamentari al Govern espanyol; i també els independentistes gallecs del BNG, han coincidit aquest dimarts a reclamar tant al PSOE com a Unides Podem que deixen enrere «les baralles internes» i se centren a aprovar una llei de vivenda, aturada des de fa mesos al Congrés; i la derogació de la llei mordassa.

Íñigo Errejón, líder de Més País, ho ha reclamat així en roda de premsa. Ha admès que «no fa bona olor» l’aturada de la llei de vivenda. «No sabem si és perquè no la trauran o perquè intentaran aprovar-la sense la majoria de la investidura perquè no regularan els preus dels lloguers, i això no serviria per a res», ha advertit. Pel seu compte, Joan Baldoví ha dit que «el soroll no ajuda» de car a una reedició del govern progressista, i ha demanat també «madurar» el text de la llei de famílies impulsada pel Ministeri de Drets Socials abans de donar-hi el vistiplau.

Baldoví també ha lamentat que «lleis com la mordassa o la de vivenda ja estan passant la maduresa i clama el cel: hi ha trens que quan passen de llarg no es tornen a agafar mai més».

Comparteix

Icona de pantalla completa