Diari La Veu del País Valencià
El PSOE porta l’ordenança de la mendicitat d’Alacant a la Comissió Europea

Tres eurodiputats socialistes han portat a la Comissió Europea l’ordenança de convivència cívica d’Alacant, coneguda popularment com a «ordenança de la vergonya». Aquesta normativa municipal permet multar persones que dormen al carrer o dones prostituïdes, i ha rebut crítiques tant dels moviments socials com del bisbe d’Oriola-Alacant, l’ultraconservador José Ignacio Munilla.

Així, Domènec Ruiz, Inmaculada Rodríguez-Piñero i Estrella Durà han plantejat a la Comissió Europea si aquesta ordenança compliria amb els articles 21.1 i 34.3 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i de la Declaració de Lisboa, que determinen la prohibició de tota discriminació per raó de sexe, color, raça, ètnia o origen social, entre altres elements.

Els eurodiputats també es refereixen als principis europeus de dret a la vivenda i a l’assistència de les persones sense llar, esmentats al Pilar Europeu de Drets Socials, que també menciona la necessitat de prestar serveis a les persones vulnerables per a afavorir la seua inclusió.

Comparteix

Icona de pantalla completa