Diari La Veu del País Valencià
El centenari de Joan Fuster arriba a Alacant amb un recital al Teatre Arniches

El Teatre Arniches acull el recital poètic i filosòfic «Paraules en carn viva. Poemes i textos de Joan Fuster» aquest dimecres 30 de novembre a les 19.30 hores amb entrada lliure

D’aquesta manera, Alacant se suma a la celebració del I Centenari de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) que recorre enguany tot el domini lingüístic amb homenatges a l’intel·lectual, sota diversos formats i la marca Cent de Fuster.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat que «la cultura valenciana, i la de tots els territoris, és fruit de moltes sumes. Sens dubte, un dels valors més importants d’eixa operació és el valor que aporten les persones des de les seues diferents àrees de coneixement i des de les seues diferents sensibilitats i mirades. Fuster és un d’eixos referents i aquest recital és un reconeixement al seu llegat», ha agregat.

En escena estaran Enric Majó, Rosana Pastor i Manuel Molins, de qui a més depèn la selecció de textos i la dramatúrgia. La proposta comptarà amb l’acompanyament musical d’Arcadi Valiente al piano, amb un repertori que recorre també l’evolució de la figura de Fuster i contribueix a dibuixar el seu context.

Tant el govern valencià com altres iniciatives públiques i privades han volgut commemorar la seua figura de gran intel·lectual i de referent moral i espiritual de la literatura; del seu gènere estrella, l’assaig; i de la seua dimensió poètica o de política cultural com a persona fonamental de tota l’àrea lingüística-cultural de tots els temps.

«Paraules en carn viva» dibuixa i presenta davant el públic «un Fuster múltiple i divers, ja que variada i múltiple és també la seua veu: des dels aforismes penetrants a extraordinàries pàgines de la seua prosa, o una selecció de poemes», destaquen els promotors de l’esdeveniment.

Comparteix

Icona de pantalla completa