Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia demana tres anys de presó per al president de l’Hèrcules

Fiscalia acusa d’un delicte d’aixecament de bens el president de l’Hèrcules CF, Carlos Parodi, contra qui demana tres anys de presó. L’empresari oriolà Valentín Botella, president de la Fundació Hèrcules, i José Francisco León, membre d’aquesta última entitat, també estan imputats per la mateixa acusació. Contra aquests dos últims, el ministeri públic demana dos anys i mig de pena.

Els tres acusats ho estan pel fet d’haver ocultat a Hisenda, presumptament, els dos milions que l’Hèrcules va cobrar pel traspàs del futbolista Abde al Barça –ara cedit a Osasuna–, en un moment en què el club tenia l’obligació de resoldre el deute amb Hisenda després que l’Hèrcules entrara en concurs de creditors –per tercera vegada en deu anys– el 2011. L’Hèrcules ja va pagar part de la quantitat exigida, tot i que ho va fer una vegada iniciada la investigació.

Carlos Parodi, president de l’entitat, és un empleat de confiança d’Enrique Ortiz –propietari de l’Hèrcules–, amb qui ha treballat a la seua constructora Cívica desenvolupant als càrrecs al si de l’empresa. Fill de l’exregidora del PP Oti García-Pertusa, les autoritats judicials ja van alertar del seu nomenament quan Sonia Castedo era alcaldessa d’Alacant, ateses les bones relacions mantingudes entre Castedo i el constructor, confirmades amb les converses telefòniques intervingudes. Parodi també va ser responsable d’economia en el PP d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa