Diari La Veu del País Valencià
La fiscal superior del País Valencià diu que la reordenació de jutjats de violència de gènere és millor per a les víctimes

La fiscal superior del País Valencià, Teresa Gisbert, ha subratllat que la reordenació de jutjats de violència de gènere és el «millor» per a les víctimes: «Com a víctima preferisc mil vegades anar-me’n a Alzira a un jutjat de Violència al fet que em veja un jutge en un jutjat mixt», ha subratllat.

Gisbert s’ha pronunciat així durant la seua compareixença en la Comissió de Justícia de les Corts, on ha presentat la Memòria de l’any 2021, després de ser preguntada per la majoria de diputats dels grups de les Corts per la seua opinió sobre la reagrupació de jutjats.

Sobre aquest tema, la fiscal superior ha indicat que des de Fiscalia han demanat «tota la vida» la creació d’aquests jutjats, que foren «exclusius», perquè «és una garantia per a les víctimes», ha dit.

En un jutjat Mixt, ha explicat, el jutge «segur que atén tot de meravella. Però porta Civil, Penal, guàrdies… i també Violència. Però aquesta persona no està especialitzada en violència de gènere», ha puntualitzat. «Com a víctima preferisc mil vegades anar-me a Alzira a un jutjat de Violència al fet que em veja un jutge en un Mixt. Vull tindre a la meua disposició tots els mitjans que no estan en cada partit judicial», ha insistit.

«Jo vull un jutjat amb un jutge especialitzat i on tinga a la meua disposició tots els serveis que em puguen ajudar com víctima. I això és l’única cosa que garanteix aquest sistema», ha reiterat.

La fiscal, que ha assenyalat que el cas de Xàtiva és una situació «especial» que s’està estudiant, ha afirmat que això és «el que estàvem buscant». Segons el seu parer, «és el millor per a les víctimes, perquè garanteix un tracte igualitari, un jutge especialitzat i suficients mitjans».

Comparteix

Icona de pantalla completa