Diari La Veu del País Valencià
El Tempir d’Elx organitza la taula redona «Quin equip per al país? Futbol, política i identitat(s)»

El pròxim divendres, 2 de desembre, a la sala cultural de la CAM d’Elx (el Baix Vinalopó), El Tempir, l’associació en defensa de la llengua i la cultura valencianes al sud, analitzarà la capacitat del futbol com a generador d’identitat col·lectiva i les relacions que s’estableixen amb la política en una taula redona, amb el títol Quin equip per al país? Futbol, política i identitat(s).

Hi intervindran Vicent Flor, sociòleg, professor de la Universitat de València, director de publicacions de la Institució Alfons el Magnànim, i autor del llibre Nosaltres som el València. Futbol, poder i identitats, editat per Afers; Manuel Lillo, historiador i periodista d’El Temps i DiariLa Veu, i autor del llibre Hèrcules, futbol i política. Els vincles de les elits alacantines amb el club, editat per Llibres de Frontera; Xavier Rius, diputat de Cultura a la Diputació de València i fundador de la Penya Tòtil del Llevant UE, i, finalment, Andreu Alonso, estudiós de l’Elx CF.

El debat busca donar llum i esbrinar com afecten la identitat col·lectiva valenciana les diferents lleialtats i rituals socials que s’estableixen en la societat valenciana a través del futbol, un esport que ha esdevingut molt més que un simple joc i que ocupa una gran part del temps d’oci i de socialització dels valencians. Per això, els participants combinen coneixement i passió per un equip de futbol valencià i capacitat analítica, com també compromís amb el poble valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa