Diari La Veu del País Valencià
Pérez Garijo guanya les primàries d’EUPV i encapçalarà la llista autonòmica, en funció dels pactes

La candidatura «Continuem Endavant, Fent País», encapçalada per Rosa Pérez Garijo ha guanyat les primàries d’Esquerra Unida prèvies a les eleccions autonòmiques del pròxim mes de maig, amb un 69% dels vots. La consellera serà la candidata a la presidència de la Generalitat, en funció dels pactes amb altres formacions. Per part seua, la candidatura «Teixint Esquerra Transformadora al País Valencià», encapçalada per María Ángeles Llorente, ha obtingut un 31% dels vots.

Les llistes de «Continuem Endavant, Fent País» també s’han imposat en el procés de primàries a la demarcació d’Alacant, on Estefania Blanes ha aconseguit un 68,5% dels vots enfront del 31,% de Miguel Ángel Pavón, cap de llista de la candidatura «Teixint Esquerra Transformadora al País Valencià», i a la demarcació de Castelló, on la llista encapçalada per Antoni Llorente no tenia oposició.

A més, les candidatures liderades per Rosa Pérez Garijo han sigut les més votades en quasi la totalitat de comarques, exceptuant-hi la Vall d’Albaida i el Camp de Morvedre.

La militància de l’organització ha «reforçat el suport a l’actual coordinadora, incrementant els seus resultats en cinc punts respecte de les primàries internes celebrades ara fa un any, moment en què es van renovar els òrgans de direcció».

Els resultats també indiquen el suport dels votants cap a una candidatura que basa el seu full de ruta en el retorn la de l’organització a les Corts el 2019, i que va aconseguir formar part del govern valencià per primera vegada en la història de la formació.

Ara «cal consolidar aqueixes conquestes i continuar creixent, per a continuar sent eina fonamental per a la transformació del País Valencià, amb un tercer govern del Botànic i amb més força transformadora».

Comparteix

Icona de pantalla completa