Diari La Veu del País Valencià
Planten un hort d’encisams a la ZAL per a exigir la seua reconversió en corredor ecològic verd

Integrants de la Comissió Ciutat-Port i Acció Ecologista Agró plantaven dissabte, a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València per a exigir «la reversió d’aquest projecte urbanístic» que, denuncien, «de manera il·legal i totalment innecessària va passar per damunt de l’horta de La Punta».

Així, han reclamat la seua reconversió en un «corredor ecològic verd» que connecte la ciutat de València amb un dels seus espais naturals més emblemàtics: l’Albufera, han indicat les organitzacions.

Pel matí, els participants en l’acció repartien 1.100 quilos de terra sobre els quals han plantat vora 150 encisams i cols per a recrear «l’horta que resta sota l’asfalt d’aquesta infraestructura», al crit de «La Punta és nostra i la volem verda».

La Comissió Ciutat-Port i Acció Ecologista Agró assenyalaven que «la destrucció de més de 70 hectàrees de sòl fèrtil al barri de La Punta per a la seua transformació en una àrea logística ha tingut conseqüències irreparables sobre el patrimoni històric, ecològic i emocional de la ciutat».

Recordaven que «la ferida es torna a obrir amb l’entestament del Ministeri de Transports, la Generalitat i l’Autoritat Portuària de València de continuar amb el projecte, malgrat acumular tres sentències judicials que confirmen la seua il·legalitat», han afegit.

Amb aquesta acció, que ha finalitzat amb un esmorzar per a «aprofitar la collita que no es pot vendre», les organitzacions pretenien «qüestionar els compromisos ambientals i socials dels governants que continuen reproduint models de “desenvolupament” depredadors del territori i de les persones que hi viuen».

Per això, exigeixen que «es respecte la legalitat i que aquest polígon industrial sense ús es revertisca per a la seua conversió en un espai verd que connecte el llit del Túria amb el parc natural de l’Albufera», han dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa