Diari La Veu del País Valencià
Dues «sardines» viatgen en tren per a denunciar les mancances de la línia Alcoi-Xàtiva-València

Membres de la plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-El Comtat duien a terme divendres una iniciativa de denúncia a l’estació del Nord de València, en el context de la Setmana de Lluita pel Tren, a través de la qual els activistes, disfressats de sardines, volien denunciar la insuficiència del servei i les aglomeracions a la línia Alcoi-Xàtiva-València.

«A causa de les aglomeracions al tren s’han descobert algunes usuàries del tren que s’han anat convertint en sardines», han explicat en un comunicat des de la plataforma, de la qual en forma part Ecologistes en Acció. «Es veia vindre: després de tants dies amb els trens plens, com si fórem sardines en una llauna, la cosa havia d’acabar malament», han ironitzat.

Així, han assenyalat que, amb la gratuïtat i rebaixa dels preus, «s’ha incrementat el nombre de persones que utilitza aquest tren, sobretot els divendres i els diumenges, que es quan es produeix el màxim desplaçament d’estudiants».

En aquest sentit, han denunciat que Renfe «no ha incrementat al mateix temps els serveis. El resultat són uns vagons atestats, amb moltes persones que no es poden ni seure durant un trajecte que arriba a durar més de dues hores». Salvem el Trem ha exigit a Renfe que reforce el servei els dies en què es produeix un fort augment de la demanda, sobretot divendres i diumenges. També han reclamat la recuperació dels horaris anteriors a la pandèmia, i han denunciat que la línia pateix una situació «d’abandonament i de manca d’inversions» que es tradueix «en un servei molt deficient».

Comparteix

Icona de pantalla completa