Diari La Veu del País Valencià
El Consell demana a la Comissió Europea que estenga el tractament de fred a altres productes agraris

Responsables de la Conselleria d’Agricultura i del sector citrícola, agrupats al Fòrum Citrícola Valencià, han traslladat a la Comissió Europea la necessitat d’estendre el tractament de fred a altres productes agraris i «d’apostar fermament per la implantació de criteris de reciprocitat» davant les importacions de països tercers.

Aquesta petició s’ha realitzat durant la visita de dos dies al País Valencià que ha dut a terme una delegació de la Direcció General de Salut Vegetal de la Comissió Europea, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat agrària valenciana i els seus problemes vinculats amb la sanitat vegetal, així com d’abordar les qüestions al respecte plantejades per la Generalitat i pel sector a través del Fòrum Citrícola.

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha destacat que «suposa un pas més en el treball conjunt que la Generalitat i el sector venim desenvolupant de cara a la consecució de nous assoliments en matèria de control per a impedir l’entrada de plagues agràries per les fronteres europees i de condicions de reciprocitat en els acords comercials amb tercers països». De fet, es tracta d’una de les preocupacions que la mateixa consellera ja va advertir al ministre espanyol d’Agricultura, Luis Planas, la setmana passada en una reunió a Madrid.

Durant el seu periple, els membres de la Comissió han estat acompanyats, a més de per la consellera, pel secretari valencià d’Agricultura, Roger Llanes; pel director general, Antonio Quintana; per representants del Ministeri i per l’eurodiputada Immaculada Rodríguez-Piñero, qui, amb la Generalitat, va propiciar la posada en marxa del Fòrum Citrícola Valencià, constituït per totes les entitats representatives del citat col·lectiu professional.

Els treballs i negociacions efectuades per l’entitat va donar com a resultat l’assoliment històric que va suposar la decisió adoptada per la Unió Europea al maig d’establir un tractament de fred a les importacions de taronges procedents de Sud-àfrica i d’altres països de la zona.

La Conselleria reclama ara que s’estenga l’aplicació d’eixa mateixa mesura a les mandarines i als pomelos, i que s’intensifique la vigilància sobre els productes agraris importats.

Comparteix

Icona de pantalla completa