Diari La Veu del País Valencià
Recomanacions per fer deures escolars

Des de fa temps els pares i mares, els tutors i els experts debaten la quantitat i utilitat dels deures a casa quan l’educació és presencial. La majoria d’opinions són que els deures s’han d’adaptar a cada estudiant.

Hi ha certes estratègies per fer els deures:

• Tenir l’espai d’estudi ordenat i a poder ser sense massa sorolls. És ideal tenir una taula a la seua habitació, disposar del material necessari com ara ordinador, calculadora, llapis, etc. També és important tenir la llum adequada tant si aquesta és natural com una làmpada o altres llums ben orientades.

• Establir un temps per realitzar-los. Els estudiants han de tenir l’hàbit de fer les tasques escolars a la mateixa hora cada dia. Com més tard comencen a fer-los, és possible que els hi coste més perquè estaran més cansats de la jornada escolar.

• Seguir un horari. D’acord amb les tasques i deures a fer, l’alumne haurà d’organitzar la sessió de treball programant si comença per les tasques més fàcils o de dificultat intermèdia i acaba amb alguna activitat més creativa com fer un dibuix, un treball manual, fer recerca de dades a Google, interpretar un mapa, etc.

És important fer pauses de 15-20 minuts per descansar, aixecar-se i estirar les cames, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa