Diari La Veu del País Valencià
Teatre al sud, ateneus obrers, exhumacions… i molt més, a La Veu dels Llibres d’aquesta setmana

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Josep-Lluís Moreno a Joan Nave (Benissa, 1978), llicenciat en Filologia Catalana i creador, el 2015, a Elx, de la companyia Esclafit Teatre, amb la qual ha posat en escena set espectacles. A més, ha treballat amb altres grups teatrals; ha escrit textos dramàtics per a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Elx o la Conselleria d’Educació, i ha publicat tres obres amb Edicions Bromera: Quan no mira ningú, Joanot i @Rita_Trobador. «Joan Nave és, a hores d’ara, una de les veus més potents de la narrativa del sud del País Valencià», afirma Moreno.

D’altra banda, Maria Favà hi parla d’un llibre que ens acosta la història de l’associacionisme obrer. Es tracta de l’obra guanyadora de la VII Beca de recerca Terra d’Ateneus, un treball de M. JesúsVidal, Sheila Garcia i Isabel Centeno titulat Els ateneus al Poble Nou i la Barceloneta. Un estudi que «posa les bases per a altres posteriors en elaborar una cronologia comparativa de ls entitats d’ambdós territoris», assenyala Favà.

Per part seua, Guillem Cortés s’endinsa en Exhumació, de Salvador Vendrell, una narració en què el protagonista topa amb un cadàver mig soterrat al corral de la casa de les seues ties-àvies. «Una novel·la negra, històrica, periodística, d’intriga política i d’amistat. Però, sobretot, una novel·la humana, massa humana, d’un humanisme de carn, desbordat i exuberant, a la valenciana», diu Cortés.

En un altre article de La Veu dels Llibres d’aquest dissabte, Vicent Garcia Devis recomana Les ratlles de la vida, de Raquel Ricart, una obra en què l’autora «basteix una trama al llarg de quatre generacions que viuen en un poble que podria ser qualsevol del País Valencià». Un llibre en el qual, a més, «les dones fan de fil conductor com a filadores d’aquesta història d’històries».

En aquest número, Jaume C. Pons Alorda recomana La zona de desastre, de Jaume Mezquida, un poemari publicat per 3i4 després de guanyar el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. «Una reflexió poemàtica sobre aquest espai en què ha tingut lloc un esdeveniment traumàtic», indica.

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més venuts a la llibreria Muntanya de Llibres, a Vic (Osona).

Comparteix

Icona de pantalla completa