Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de Castelló, la patronal i els sindicats convocaran mobilitzacions a favor del sector ceràmic si no hi ha ajudes

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha acordat amb els representants de les organitzacions empresarials i sindicals vinculades al sector del taulell la realització de mobilitzacions, «si foren necessàries», perquè s’aproven «ajudes contundents» i mesures de suport per part del Govern espanyol «que permeten salvar la ceràmica i, per tant, la província de Castelló».

Així ho ha manifestat Martí quan ha acabat la reunió mantinguda entre representants d’Ascer, Asebec, Anffecc, la CEV i els sindicats CCOO i UGT, en la qual també han participat els diputats provincials, integrats en l’equip de Govern, Ximo Huguet i Pau Ferrando.

El president de la Diputació ha explicat que no es poden quedar aturats, i que «collaran» per les ajudes, tot dient que els agradaria que les mobilitzacions no foren necessàries. En aquest sentit, el president de la institució provincial demana que siguen escoltats als ministeris. Per aconseguir l’objectiu, a partir d’aquest moment, totes les parts afectades faran gestions a Madrid per a aconseguir reunions amb els centres de poder del Govern espanyol, que s’haurien de celebrar al desembre.

Martí ha deixat clar que el que volen és parlar, ser escoltats i tindre solucions, però insisteix que si cal s’adoptaran mesures de pressió.

El lema pactat entre les parts és «Salvem la ceràmica», i alerten que la situació és «autènticament greu i absolutament inaguantable», atès que ja s’estan experimentant els efectes amb ERTOs, tancament de fàbriques i deslocalització d’empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa