Manuel García, Pau Chàfer i Àngel Garcia, guanyadors del concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic

El concurs el convoca la Diputació de València

L'àrea de Cultura de la Diputació de València, amb la col·laboració de la Federació de Folklore del País Valencià, ha entregat els premis del II Concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic a Manuel García, Pau Chàfer i Ángel Garcia.

El concurs està organitzat amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Folklore, que també ha atorgat els premis del III Concurs de composició de música tradicional de rondalles, tabal i dolçaina a Arturo Puchalt, Francisco Valor i Juan Antonio Castelló.

L'entrega dels premis, en format de gala i concert, s'ha desenvolupat a l'auditori del Conservatori Joaquín Rodrigo de la ciutat de València. L'acte ha sigut conduït per la presentadora Clara Castelló, qui ha donat pas a una sèrie d'actuacions musicals, amb l'obertura de l'actuació de David Valero (dolçaina) i Adrián Ferrer (piano), amb la composició guanyadora de l'edició passada, composta pel mateix David Valero.

A continuació, han tingut lloc altres actuacions com la de la Rondalla Quadrilla del Molí, de Godella (Horta Nord), i diverses interpretacions d'una orquestra de dolçaines i instruments de percussió i entenimentada, formada per alumnes del conservatori, dirigides pel professor i compositor Pasqual Salort.

Per a la nova edició del concurs, el jurat, presidit pel diputat de Cultura, Xavier Rius, amb Vicent Ferragut, Alejandro Blay, Mónica Montesinos i Josep Vidal com a secretari, ha decidit que l'obra «Artífex Ignis», d'Àngel Garcia, mereixia el tercer premi amb 1.000 euros; «Cuplé de copa i puro», de Pau Chàfer, el segon amb 2.000 euros; i «El somni de l'ocell», de Manuel Garcia, el primer premi amb 3.000 euros.

Quant als premis del III Concurs de composició de música tradicional de rondalles, tabal i dolçaina de la Federació de Folklore del País Valencià, han sigut per a Arturo Puchalt per «Fandango doblat»; per a Juan Antonio Castelló per «Racó de la ferradura» en la modalitat de carrer; i per a Francisco Valor per «Un passeig per Mariola» en la modalitat de concert. Tots ells en tercer premi en quedar el segon i primer deserts.

Tant el president de la Federació de Folklore, José Ramon Peinado, com el diputat de Cultura, Xavier Rius, han ressaltat «l'estreta col·laboració de les dues entitats per a transformar la història de la música valenciana».

«L'objectiu molt clar d'aquesta col·laboració és el de crear noves composicions que enriquisquen i augmenten el material interpretatiu disponible», recalquen.