El Botànic i el PP condemnen «l’inadmissible comportament incívic» de Vox contra Irene Montero

El president Ximo Puig ha expressat personalment «tota la solidaritat»

El president i els vicepresidents de la Generalitat, Ximo Puig, Aitana Mas i Héctor Illueca, i la síndica del PP, María José Catalá, han condemnat l'atac de Vox a la ministra espanyola d'Igualtat, Irene Montero, al Congrés quan la diputada d'ultradreta Carla Toscano va afirmar a la tribuna que «l’únic mèrit» de Montero és «haver estudiat en profunditat» Pablo Iglesias.

Puig ha condemnat «l'inadmissible comportament incívic» de Vox al Congrés i ha mostrat tota la seua solidaritat amb Montero, mentre que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha criticat l'assetjament a la titular del Ministeri. Illueca, al seu torn, ha assenyalat que el que es va veure al Congrés és un problema «de masclisme i de feixisme».

El president s'ha pronunciat així durant la seua rèplica a la síndica del PP, María José Catalá, qui també ha condemnat «l’agressió parlamentària» a Montero. «No ens ha semblat bé mai, ni ens ha semblat bé eixe tipus de política», ha agregat. La síndica ha apuntat que també a les diputades de la bancada de la dreta se'ls han posat en situacions similars, i ha assenyalat que les parlamentàries de l'esquerra «no tenen més drets» que les de la dreta.

Durant les preguntes dels diputats, Elena Bastidas (PP), ha criticat «la comparsa feminista» que, al seu parer, lideren la ministra Montero a l’Estat espanyol i el vicepresident Héctor Illueca al País Valencià. La vicepresidenta, Aitana Mas, ha considerat aquest qualificatiu com un «verdader insult». Mas ha retret a Bastidas en considerar que «el que estan fent ací i a Madrid no és més que assetjament», el mateix, segons el seu parer, que van fer amb Mónica Oltra. Per això, ha criticat que a la dreta per no interessar-se pel benestar de les dones ni dels xiquets, i que només els importa «insultar dones com Irene Montero o Mónica Oltra perquè se'n vagen».

Illueca, en rèplica a la diputada de Vox Llanos Masó, ha manifestat que els insults a Montero parteixen de «sectors polítics que no accepten els avanços ni les reivindicacions de les dones i no accepten els avanços en igualtat».

Per part d’Unides Podem, la seua síndica, Pilar Lima, ha advertit Vox que el moviment feminista «respondrà als carrers» aquest 25N la seua «baixesa moral», i ha denunciat «l'ofensiva de la dreta política, judicial i mediàtica» contra la llei del "només sí és sí"». «És un avís a navegants al qual hem de tindre por», ha asseverat, i ha defensat que la justícia «és patriarcal» i que no és una cosa que s'haja «inventat» la ministra Montero.

El president Ximo Puig ha respost que aquesta llei i totes «es poden discutir», però ha posat l'accent que «va en la bona direcció» i ha desitjat que «els seus resultats siguen finalment els que els seus impulsors volen que siguen». A més, s'ha compromès a «ajudar i complementar» la norma des de la Generalitat, i ha apuntat a «l'hegemonia de l'imaginari masclista» com a problema de fons.