La Fiscalia denuncia Cristina Seguí per difondre un vídeo d’una menor víctima d’una presumpta agressió sexual

L’exdirigent de Vox podria haver comès un delicte contra la intimitat i un delicte d’odi

La Fiscalia de València ha denunciat als jutjats l’exdirigent de Vox, Cristina Seguí, per la publicació i difusió d’un vídeo a les seues xarxes socials sobre menors víctimes d’una presumpta agressió sexual, suposadament per part de cinc adolescents d’entre 15 i 17 anys el passat 16 de maig a Burjassot (l’Horta).

Així es desprèn del decret en el qual el ministeri públic acorda formular la denúncia davant el jutjat d’instrucció degà de València perquè la remeta al jutjat d’instrucció corresponent.

A finals del mes de maig, la secció de delictes d’odi de la Fiscalia de València, dirigida per Susana Gisbert, va obrir diligències d’investigació contra Seguí per aquest cas. Segons recull l’escrit de la Fiscalia, els fets denunciats podrien ser constitutius d’un delicte contra la intimitat, tipificat als articles 197 i següents, i un delicte d’odi, recollit en l’article 510.1 del Codi Penal.

Cristina Seguí va publicar, al seu compte de Twitter i al seu canal de Telegram, un vídeo en el qual les xiquetes de 12 i 13 anys, suposadament agredides sexualment a Burjassot, parlaven amb una amiga, també menor. Cinc menors, d’entre 15 i 17 anys, van ser detinguts i posats a disposició de la Fiscalia de Menors per la seua implicació en l’agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l’internament de quatre d’ells en règim tancat, però el jutjat va ordenar la seua llibertat vigilada amb ordres d’allunyament, una decisió contra la qual va presentar recurs la Fiscalia.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va rebre diverses denúncies per la difusió d’aquest vídeo, entre les quals hi havia les de FACUA-Consumidors en Acció. Segons va informar Facua, al vídeo s’esmentava el nom d’una de les menors i el primer cognom d’una altra, apareixia el nom d’usuari d’Instagram d’una de les víctimes i, durant un moment, es podien veure les cares de dos de les xiquetes que conversaven.

Seguí va difondre el vídeo amb el següent text al seu compte d’Instagram: «Hey, tías... nos vamos a hacer famosas en la tele. La #NoviolacióndeBurjassot. Y tenéis derecho a que os cuenten la verdad. A pesar de las amenazas. Aquí lo tenéis de vuelta».