Diari La Veu del País Valencià
ASCER agraeix la «predisposició» de Pedro Sánchez i mostra la seua «preocupació» pels terminis i demora en les ajudes

L’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics, ASCER per les seues sigles en castellà), ha agraït aquest dimecres la «predisposició» del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per mantindre amb el sector una reunió en la seua visita a Castelló de la Plana amb motiu de la cimera Hispano-Romanesa, i ha manifestat alhora la seua «preocupació» pels terminis i la demora en l’obtenció de les ajudes.

La patronal del sector ceràmic entén que «no podia ser d’altra manera, considerant el moment que viu el sector i l’oportunitat que aquesta cimera suposava per a mantindre la trobada». Segons ASCER, Sánchez s’ha mostrat «receptiu» amb la informació traslladada i s’ha compromès a continuar explorant vies de suport per al sector i la indústria del gas, així com per a continuar treballant a la cerca des les ajudes que sol·liciten des de la indústria del taulell.

Des del sector, preocupen els terminis i el retard en l’obtenció de les ajudes, «més encara quan la nostra competència més directa fa mesos que ja disposa de mesures de suport econòmic en un volum considerable». També els inquieta «que no estiga clar encara com s’instrumentalitzaran les ajudes i les quantitats, si bé els límits establerts en el marc temporal d’ajudes són clars».

D’altra banda, s’ha donat importància a la necessitat d’augmentar el volum de les ajudes, i al fet que de res servirà replicar l’esquema que es va dur a terme amb els reials decrets 6/22 i 11/22, que freguen l’1% del sobrecost energètic d’aquest any per al sector. «És necessari que el sector reba ajudes per un import suficient que permeta les empreses superar aquesta crisi amb els mínims tancament i la menor pèrdua possible de treballs».

Sánchez, pel seu compte, ha anunciat a través de Twitter que el sector ceràmic serà protegit i que s’aplicaran mesures que garantisquen el seu futur, si bé no ha especificat quines.

Comparteix

Icona de pantalla completa