Palestina, Marroc i Romania participen a la tercera trobada de Circ Social del Mediterrani

El fòrum pretén ser un lloc d’intercanvi d’experiències entre entitas i artistes que treballen el circ com a eina de transformació social

Mostra Viva del Mediterrani portarà el circ mediterrani el 25 i 26 de novembre a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València amb la Trobada de Circ Social, que comptarà amb representació de Palestina, el Marroc i Romania.

Mitjançant taules redones, tallers i circ en viu, el fòrum obri el teló a l'intercanvi d'experiències entre associacions, escoles i artistes que treballen el circ com a eina de transformació social dins l'àmbit mediterrani juntament amb gestors culturals i educadors socials, explica l'organització.

L'Escola de Circ de Palestina, l'Escola Nacional de Circ Shems'y del Marroc i la Fundació Pa-ra-da de Romania començaran a la programació aquest divendres. Representants de cadascuna d'aquestes entitats conversaran sobre el paper social que tenen davant els reptes que es plantegen actualment, en un context de crisi global en què el circ és capaç de millorar la vida de les persones en risc de vulnerabilitat.

Al matí, es farà un taller ja concertat de clown adreçat a persones amb síndrome de down a càrrec de Pallassospital, Premi d'honor de les Arts Escèniques Valencianes 2021, en col·laboració amb l'associació Asindown. A continuació, serà el torn d'un altre taller de clown per a tots els públics impartit per Merche Ochoa, pallassa i Premi Nacional de Circ, que versarà sobre com fer front a les nostres inseguretats des d’allò lúdic. La jornada finalitzarà amb el número In between, de l'Escola de Circ de Palestina.

Dissabte es parlarà sobre la dimensió terapèutica i social del clown al matí. Hi intervindran Merche Ochoa, Julia Camacho de l'associació Contaminando Sonrisas i Sergi Claramunt, director de Pallassospital. Tot seguit, tindrà lloc una taula redona en què es conversarà amb els assistents sobre com generar intercanvi entre agents de diferents països riberencs. Finalment, es debatran les conclusions de la trobada a la vesprada.

La trobada va sorgir el 2020 en plena pandèmia durant el festival, en què es van establir les bases fonamentades en l'intercanvi d'experiències.

«Un impuls més gran»

La presidenta de Mostra Viva del Mediterrani, María Colomer, assegura que «la trobada adquireix en el tercer any un impuls més gran sent la primera vegada en què comptem de forma presencial amb artistes del món del circ de fora d'Europa».

Així mateix, confirma la necessitat de teixir xarxes des d'una perspectiva horitzontal amb països mediterranis per a conèixer les diferents realitats i treballar pel bé comú i l'intercanvi a través de la cooperació cultural.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.