Diari La Veu del País Valencià
La UMH porta la Generalitat als tribunals per obrir el grau de Medicina a la UA

La Universitat Miguel Hernández, amb seu central a Elx (Baix Vinalopó) i amb diferents campus a Oriola (Baix Segura) i a Sant Joan d’Alacant, ha denunciat la Generalitat Valenciana davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) amb l’objectiu d’anul·lar la implantació del grau de Medicina a la Universitat d’Alacant a partir del proper curs. El recurs s’ha presentat després que el Consell rebutjara un requeriment de la UMH per aturar, precisament, la implantació d’aquest grau, que es va fer a través d’un decret de l’executiu valencià aquest estiu.

Segons la UMH, el recurs s’interposa per a vetllar «per la defensa de la qualitat de la docència en Medicina a la província d’Alacant i en defensa dels interessos dels estudiants del nostre grau en relació amb la implantació d’un de nou». Segons aquesta universitat, un nou grau de Medicina derivaria en una duplicitat de despeses per als qui opten a accedir al seu estudi. També indiquen que no hi ha professors suficients i que els estudiants veuran afectats la qualitat de les seues pràctiques, a més de considerar que obrir un nou grau d’aquesta disciplina suposa un malbaratament de recursos.

Cal recordar que el grau de Medicina, en aquell moment llicenciatura, va ser assumit per la UMH quan va ser fundada amb l’impuls de la Generalitat Valenciana governada per Eduardo Zaplana el 1997. Fins aquell moment havia sigut la UA la universitat responsable d’impartir-lo, i la promoció d’aquest grau és des d’aleshores una disputa entre ambdues facultats.

Comparteix

Icona de pantalla completa