Diari La Veu del País Valencià
Es fusionen els tres sindicats del sector privat de la Intersindical Valenciana

Els dies 18 i 19 de novembre va tindre lloc a Gandia (la Safor) el Congrés Constituent d’Intersindical Valenciana-ICS, en el qual s’han fusionat els tres sindicats de l’empresa privada que formen part de la Confederació Intersindical Valenciana: STM (que opera al sector del metall), STICS (que ho fa en indústria, comerç i serveis) i OSUT (present a les comarques de Castelló). D’aquesta manera, les tres organitzacions, que fins ara han estat treballant en paral·lel, passen a ser una sola federació. L’objectiu és «sumar esforços, reforçar la nostra estructura i agafar un nou impuls per continuar enfortint el nostre model sindical en els centres de treball».

Els tres sindicats actuals de la IV estan «plenament consolidats en els seus respectius àmbits», apunten els responsables. STM és el segon sindicat a Ford-Almussafes, el majoritari a KAMAX (on la plantilla està de vaga indefinida), entre altres empreses metal·lúrgiques; STICS és el sindicat majoritari a Delisano i altres empreses càrnies i manufactureres de la Foia de Bunyol, representatiu en el sector del transport a les comarques del nord del País Valencià i d’administració de finques a València, majoritari a Levante-EMV i contínuament creixent en el comerç i en els serveis, i OSUT té una bona presència en el sector de la ceràmica i de la neteja a Plana Baixa.

Segons assenyalen, «la Federació que ha nascut en aquest Congrés Constituent té per davant l’important repte de i continuar consolidant el projecte sindical de la Intersindical Valenciana i de gestionar el destacat creixement que estem tenint en el metall, la indústria, el comerç i els serveis». En aquest sentit, indiquen que «no debades el còmput de persones delegades és ja superior en el sector privat que en el que el sector públic: i no precisament perquè la IV haja perdut representativitat en l’esfera pública, sinó per l’augment de la representativitat en els comitès d’empresa».

El Congrés, amb 70 persones delegades, va comptar també amb la participació de més de 20 representants de sindicats combatius de l’Estat i, a l’acte inaugural, hi van participar representants institucionals de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, i dels partits polítics Compromís, ERPV, EUPV, PCPE, PCE, Podem i PSPV.

En les diverses ponències debatudes, expliquen, «hi va haver un alt índex d’unanimitat, la qual cosa posa de manifest la unió de les tres organitzacions i el gran treball conjunt realitzat durant molts anys, que es cristal·litza ara». Així, Intersindical Valenciana-ICS naix per continuar reivindicant aspectes fonamentals com la lluita pels drets laborals, les condicions de treball dignes, la reducció de la jornada laboral sense rebaixa salarial, l’eliminació de les bretxes de gènere i el sostre de vidre, la prevenció efectiva dels riscos laborals, el respecte i la protecció del medi ambient, i una negociació col·lectiva feta des de la base, per les delegades i delegats, i no en els despatxos. En definitiva, «Intersindical Valenciana-ICS naix amb la ferma voluntat de ser la garantia per la classe treballadora valenciana», conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa