Diari La Veu del País Valencià
El Festival Internacional de Titelles d’Alacant torna aquest desembre amb obres d’onze companyies

Alacant acollirà un any més el Festival Internacional de Titelles, «Festitíteres», del 2 al 10 de desembre, amb onze obres de companyies, que es representaran a Les Cigarreres i el Teatre Arniches.

El certamen inclourà, a més de les representacions professionals, huit actuacions seleccionades de la Mostra Amateur de Titelles. També hi haurà activitats paral·leles per a divulgar l’art de la marioneta mitjançant tallers, exposicions i conferències de lliure accés a l’antiga Tabaquera i la llibreria Pynchon&Co.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat que la gran trajectòria de «Festitíteres» el converteix en un dels festivals «amb més tradició i prestigi» del País Valencià, ja que hi han participat al llarg de la seua història més de 470 grups de 47 països diferents des del 1984. Aquesta 35a edició reuneix companyies del País Valencià, Catalunya, Andalusia i Castella i Lleó, així com de França i l’Uruguai.

«Com a novetat, enguany comptarem amb la companyia francesa T.H. Escàndol, que portarà a Alacant el seu espectacular teatre portàtil de fusta amb graderies en semicercle», ha assenyalat Manresa. Així, els dies 7,8 i 9 de desembre, a Les Cigarreres, hi representarà Edén, un espectacle de cabaret on la dansa, la música i els titelles s’entrellacen.

A més, «com és habitual el jurat infantil valorarà les diferents actuacions i atorgarà el guardó a la més atractiva i divertida», ha apuntat l’edil.

D’altra banda, «la Mostra Amateur de Titelles és un espai que té com a objectiu donar a conéixer propostes en xicotet format, i cerca fomentar la creació i el gaudi amb els titelles de manera activa. També permet descobrir nous artistes», ha explicat Manresa.

Aquest procés s’ha dut a terme amb col·lectius docents i altres grups interessats en l’art del titella, la marioneta, la seua creació i posada en escena. Concretament, els centres socioeducatius participants han estat tutoritzats per l’Associació Amics de Festitíteres i el seu equip, entre els mesos d’octubre a novembre, i han programat les actuacions concertades amb els diferents centres per a la posada en escena dels coneixements adquirits durant les setmanes d’aprenentatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa