Raquel Tamarit diu que el sector editorial és estratègic per al canvi de model productiu al País Valencià

«Volem més i millors llibres i necessitem més lectors», afirma la Consellera de Cultura durant l’acte de lliurament dels Premis als Llibres Millor Editats

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha assegurat que el sector editorial és «estratègic» per al canvi de model productiu al País Valencià. «Volem més i millors llibres i necessitem més lectors», ha afirmat.

Així s’ha expressat la titular de Cultura del Consell aquest dilluns en l’acte de lliurament dels Premis als Llibres Millor Editats 2021, en el marc de la celebració del Dia del Llibre Valencià, que commemora cada 20 de novembre la primera edició de la novel·la de Joanot Martorell, Tirant lo Blanc.

La consellera ha estat acompanyada pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó.

Tamarit ha subratllat que per al seu departament el sector del llibre «és un pilar fonamental per a transformar el model productiu valencià i tenim molt clar que la indústria cultural valenciana ha de ser agitadora del pensament crític i també plataforma estable i consolidada per a buscar nous camins productius basats en la millora de les condicions laborals de tota la gent que treballa per a fer llibres, per a vendre'ls i per al seu foment des de les nostres comarques», ha recalcat. En aquest sentit, ha emfatitzat que «en huit anys hem multiplicat per cinc la inversió en diferents línies per al foment del llibre valencià».

I ha afegit: «És suficient? No, ni mai serà suficient, però és la nostra obligació crear els marcs efectius perquè estiga en el lloc que li correspon dins d'un mercat global. Una de les qüestions centrals que m'ocupa com a consellera és que volem el pa sencer. Volem més i millors llibres, i necessitem més lectors. Per això, apostem fort per eixamplar el radi d'acció del sector del llibre valencià».

Així mateix, s'ha mostrat convençuda que, «amb l'ajuda de tot el sector, podem fer a les nostres escriptores i escriptors més visibles dins i fora de la nostra casa».