Diari La Veu del País Valencià
La defensa de Jorge Rodríguez insisteix en la seua absolució del cas Alqueria

La defensa de l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent (Vall d’Albaida), Jorge Rodríguez, ha insistit a demanar l’absolució del seu representat en el cas Alqueria i ha subratllat que «no va participar en els contractes d’alts directius ni tampoc no va col·locar ningú. Tampoc no sabia res de les presumptes il·legalitats», ha afirmat.

Així s’ha pronunciat l’advocada de Rodríguez en l’exposició del seu informe del cas Alqueria, relatiu als contractes presumptament irregulars d’alts càrrecs directius entre 2015 i 2018 per a afavorir tant al PSPV com a Compromís. En total hi ha 14 acusats en aquest procediment, i Rodríguez s’enfronta, tal com li reclamen les acusacions, a huit anys de presó i a vint d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per delictes de prevaricació, malversació i falsedat.

En primer lloc, la lletrada ha volgut aclarir que Rodríguez no va participar en el pacte de govern de la Diputació de València, gestat entre PSPV i Compromís. «En aquell moment Rodríguez ni tan sols no estava allà, quan es va fer el pacte i es van dissenyar les diferents àrees». També ha negat que tinguera cap intenció, tal com sí que sosté Fiscalia, de col·locar els seus amics. «Si haguera sigut així també hauria nomenat altres directius en altres empreses públiques que gestionava, i no ho va fer», ha dit. I en aquest sentit, la defensa ha assegurat que «Rodríguez podria haver nomenat més assessors a la Diputació de manera directa, atès que hi havia places per a designar».

Quan Rodríguez va arribar a Divalterra, deia també la seua advocada, «calia control i hi havia molt per fer», cosa que justificaria, segons la seua versió, el nomenament de cogerents. «S’havien de posar controls en l’empresa i es van posar. I així ho deia l’excap jurídic José Luis Vera en un informe». Segons argumentava, Divalterra era una empresa «morta i sense futur, només utilitzada per a interessos espuris d’algunes persones. Es va voler treballar i solucionar aquest problema, i per a fomentar la transparència es va buscar una empresa auditora externa». L’advocada, per últim, ha defensat que l’actuació de Rodríguez obeïa l’objectiu de complir amb la seua funció social i amb el de superar la crisi fundacional.

Sobre les contractacions, l’advocada ha indicat que no hi va haver cap pla preconcebut, i ha assegurat que abans de la contractació del 2015 el seu representat, Jorge Rodríguez, no comptava amb cap informe que qüestionara aquesta modalitat de contractes ni sabia que podien ser irregulars. De fet, ha dit que «disposava de dos informes favorables».

També ha defensat que Rodríguez no va intervindre en els contractes ni coneixia els seleccionats, i que únicament havia coincidit en actes polítics amb un d’ells i que coneixia un altre que va ser director dels tallers d’ocupació d’Ontinyent quan hi governava el PP.

«Rodríguez no va participar entregant cap currículum ni en les entrevistes. Només el van informar sobre les capacitats dels aspirants. No va donar cap nom ni va enviar cap correu o whatsapp per a col·locar ningú. No va participar en la redacció de contractes ni se li va advertir de cap problema de forma inicial, ni per part dels experts ni dels tècnics jurídics de Divalterra», ha assegurat.

No va ser fins novembre del 2015, una vegada efectuats els contractes, quan va saber per part de l’exgerent Víctor Sahuquillo que hi podia haver alguna irregularitat. I a la vista de les seues manifestacions, va demanar als gerents que sol·licitaren un informe a José Luis Vera, i en aquest mateix només es parlava de «dubtes», però no «d’il·legalitats». «Llevat d’aquests correus no se li va fer saber cap irregularitat a Rodríguez», ha reiterat.

D’altra banda, la defensa de l’expresident de la Diputació de València ha coincidit amb les acusacions en el fet que aquests contractes no van passar pel Consell d’Administració. «No en cap dubte, però tampoc no hi ha dubte que no hi havia cap reticència ni ningú no va informar que n’hi haguera».

Comparteix

Icona de pantalla completa