Diari La Veu del País Valencià
Igualtat reconeix els ajuntaments de Vallada, Bigastre, Vilamarxant i Dénia amb el Premi de Festes Inclusives

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha reconegut els ajuntaments de Vallada (Costera), governat pel PSPV; Bigastre (Baix Segura), governat pel PP; Vilamarxant (Camp de Túria), governat per Ciutadans; i Dénia (Marina Alta), governat pel PSPV, amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes 2022 per contribuir a la promoció de la realització de festes igualitàries i desterrar idees discriminatòries, així com també lluitar contra la desigualtat entre homes i dones.

El secretari valencià d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha explicat que es tracta de la tercera edició d’uns premis amb els quals la Conselleria «vol reconèixer, de forma pública i visible, els municipis que desenvolupen projectes que promoguen la igualtat de gènere en les seues festes, que propicien la participació de les dones en condicions d’igualtat i que estimulen l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones».

També pretén, ha indicat, crear espais «lúdics dins de l’àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no discriminació de les dones, promovent una cultura inclusiva amb la finalitat de protegir les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el rebuig social i institucional a la violència en l’entorn festiu i d’oci».

Per la seua part, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, que també ha assistit a l’entrega d’aquests guardons, ha assenyalat que aquests projectes festius i culturals que els municipis desenvolupen anualment «són necessaris per a aconseguir visualitzar la igualtat de gènere i incrementar la representació i la participació de les dones». «Són projectes molt complets que també contemplen accions de prevenció de violència masclista en la població juvenil informant a través dels punts violeta com cal actuar davant possibles casos dels distints tipus de violències», han destacat.

Entre les accions guardonades figuren les campanyes de sensibilització, actuacions sobre models de representació com cartells o continguts musicals, les relacionades amb la participació de les dones en l’organització de les festes, les lligades amb el trencament dels rols de gènere tradicionals, les específiques sobre l’ús d’un llenguatge inclusiu i les dirigides a incorporar la perspectiva de gènere.

El jurat ha tingut en compte, per a la valoració dels projectes presentats, la qualitat, l’originalitat i l’impacte de gènere que ha tingut l’acció. Cadascun dels municipis guardonats ha rebut 10.000 euros de premi. També s’ha concedit una menció especial a l’Ajuntament de Riba-roja (Camp de Túria), governat pel PSPV, per la seua contribució a promoure festes igualitàries i inclusives.

Comparteix

Icona de pantalla completa