Diari La Veu del País Valencià
Col·lectius feministes convoquen una marxa de torxes a Alacant pel 25 de novembre

El 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, se celebraran actes multitudinaris arreu del país. Un d’aquests es farà a Alacant, concretament a la cèntrica plaça de Calvo Sotelo a les 20 hores. Diversos col·lectius feministes, amb organitzacions polítiques, han convocat la VI Marxa de torxes contra les violències masclistes a la ciutat d’Alacant. L’objectiu, segons els convocants, és el d’aglutinar el moviment feminista de la ciutat per a «cridar ben fort contra les violències masclistes que dia rere dia reben les dones del món».

La marxa tindrà el lema «contra les violències masclistes i el patriarcat: dones, unim-nos!», i les convocants llegiran un manifest per a reivindicar «la força del moviment feminista en les darreres dècades», que «ha situat la igualtat de gènere com un element clau per al progrés de la humanitat i per a la lluita per unes vides dignes». En canvi, segons constaten, «l’ofensiva reaccionària i masclista respon amb més i més agressivitat contra cada avanç social que s’ha fet en clau de gènere». Les convocats també alerten de les diferències salarials entre homes i dones, de l’actitud de l’extrema dreta, que posa en qüestió les violències de gènere; o de l’apologia de la violació, vista fa unes setmanes a través del comportament dels alumnes d’un col·legi major. «La misogínia d’aquests discursos adoba un ambient social en què les pallisses a persones LGTBI augmenten dia rere dia, i el fet de no seguir uns rols de gènere preestablits és perseguit amb la humiliació i el rebuig social».

Els col·lectius feministes de la ciutat fan també una crida a «estar alerta» davant la crisi econòmica imminent i a «recosir el moviment feminista, perquè els embats que ens assetgen en forma de múltiples violències tenen com a objectiu atacar-nos». I per últim, reivindiquen «el dret a la igualtat de les xiquetes que mereixen no créixer en un futur en què la divisió sexual del treball no marque la divisió del món».

Comparteix

Icona de pantalla completa