Esquerra Republicana homenatja i reivindica Fuster aquest diumenge al Jardí Botànic de València

Hi participaran dones de diferents comarques del País Valencià, les Illes i Catalunya

Esquerra Republicana retrà homenatge i reivindicarà la figura de Joan Fuster en un acte titulat «Fusterianes» que tindrà lloc aquest diumenge, a les 12 h, a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València. Hi participaran dones de diferents comarques del País Valencià, les Illes i Catalunya que diran els seus coneguts aforismes i fragments de la seua obra. També en parlaran de la vigència dels seus escrits en la societat i en la política actual. L’homenatge estarà presentat per l’actriu Marina Mulet i comptarà amb la col·laboració de l’escriptora Gemma Pasqual.

La secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez, ha destacat el valor de l’obra de Fuster per als sobiranistes: «No es podria entendre Esquerra Republicana ni el sobiranisme valencià sense  Joan Fuster, un dels miralls en què ens hem de mirar cada dia més. Per això hem volgut reivindicar la seua obra política i el seu compromís amb els Països Catalans».

Pérez remarca el fet que siguen només dones les què diuen Fuster, ja que «les dones hem ocupat el lloc que ens pertoca a la política fent polítiques diferents i transformadores». Per això, ha continuat, «amb l’acte trenquem estereotips i, alhora, convidem les dones a fer seu un dels discursos més contundents, des del punt de vista polític, que tenim, el de la unitat de la llengua i els Països Catalans».

Un altre valor que ha remarcat és la diversitat pel que fa a la procedència geogràfica de les dones participants i també pel seu càrrec, en la mesura que participaran dones militants de base, junt amb regidores, diputades o càrrecs orgànics del partit.

Maria Pérez participarà en «Fusterianes» al costat de dones d’arreu dels territoris de parla catalana, entre les quals hi ha la secretària general de la comarca de l’Horta, Rosario Polito; les diputades al Congrés Maria Dantas, Montse Bassa i Marta Rosique, o la senadora Elisenda Pérez.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.