Diari La Veu del País Valencià
L’esquerra d’Alacant celebra l’anunci de la retirada de les vies ferroviàries del litoral

Les vies ferroviàries que travessen els barris alacantins d’Aiguamarga i Sant Gabriel, ubicats al litoral sud de la ciutat, passaran a la història si s’executa el pacte assolit entre PSPV, Compromís i Unides Podem. Tant el Govern de l’Estat com el de la Generalitat s’han compromès a fer realitat la connexió ferroviària entre la ciutat i l’aeroport d’Elx a través de la variant de la Torre del Pla, pedania que pertany a la ciutat il·licitana, fet que permetria la retirada de les vies esmentades, tal com porten reclamant els veïns dels barris afectats des de fa dècades.

Per això, els tres partits d’esquerres celebren aquest desenllaç i feliciten els veïns, «que són els vertaders protagonistes gràcies a la seua lluita», ha dit Miguel Millana, portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Alacant.

A la zona litoral que quedarà alliberada de les vies es preveu fer un passeig llarg habilitat per a vehicles no motoritzats, tot i que aquest projecte s’haurà de definir una vegada siga retirada la infraestructura ferroviària, ubicada al costat de la carretera que connecta Alacant amb Elx a través de la costa.

Comparteix

Icona de pantalla completa