Diari La Veu del País Valencià
El Plogging, l’esport que salva el planeta

La paraula plogging prové de la unió de «jogging» (córrer) i de l’expressió sueca «plocka upp», que significa (recollir). Va ser en aquest país, Suècia, quan en 2016 es forma la primera activitat organitzada de plogging, i per això és aquí on s’origina com a tal, aquest esport, tot i que anteriorment a aquesta data, segurament molts de nosaltres ja hem recollit escombraries quan hem anat d’excursió en més d’una ocasió.

Aquesta disciplina cada vegada està més de moda i compta amb més adeptes, i del que tracta és de combinar l’activitat física (generalment el running, encara que també es pot fer amb bici o simplement caminant) amb la recollida dels residus que ens anem trobant en el nostre camí al llarg d’una ruta marcada. En l’actualitat ja és una pràctica estesa a molts països i és bastant freqüent trobar carreres d’aquest tipus en les quals pot participar sol, amb amics o amb tota la família, perquè s’adapten a diferents nivells i distàncies. Un exemple és la que organitza anualment la companyia Nationale Nederlanden i que es coneix com la carrera «Fes esport pel planeta», una carrera que a més és 100% solidària a benefici de l’ONG Acció contra la fam.

Per a practicar el plogging, tan sols fa falta dotar-se d’un bon calçat i roba esportiva (com per a qualsevol altra mena de competició), hidratació suficient, un GPS o brúixola per si ens desviem del camí, així com guants per a evitar talls i esgarrapades en recollir els residus i una o diverses bosses per a poder reciclar adequadament.

Entre els beneficis que aporta, no només està el fet de millorar la salut, sinó també, el de contribuir activament a la sostenibilitat del planeta.

Per això, si vols aportar el teu granet de sorra per a fer un món millor, és molt recomanable i gratificant participar en alguna d’aquestes carreres, que com déiem, ofereix moltes variants, i per això permet adaptar-les a tota mena de persones i a qualsevol estat físic.

Comparteix

Icona de pantalla completa