Diari La Veu del País Valencià
Convoquen una jornada de protesta a l’IES Abastos de València per a denunciar les males condicions del centre

El professorat de l’IES Abastos de València ha convocat una jornada de protesta aquest divendres, 18 de novembre, per a denunciar les males condicions del centre. A més, ha proposat que alumnes i treballadors acudisquen a classe amb casc per palesar el risc que hi ha en determinats sectors de l’edifici.

A causa de la situació de deteriorament de les instal·lacions, l’AMPA de l’institut ha enviat una carta al Síndic de Greuges en què enumera els desperfectes de l’immoble: goteres en moltes zones, que han provocat la caiguda de trossos del sostre amb el consegüent perill per a tot l’alumnat, professorat i treballadors del centre; problemes en les juntes de dilatació, que provoquen que quan hi ha pluges l’aigua discórrega per dins d’aquestes i regalime entre quadres elèctrics, i tancament d’àrees perquè no passe ningú, atés que existeix evident perill per a la integritat física de les persones.

Segons l’AMPA, l’equip directiu ha comunicat el mal estat del centre a la Direcció Territorial d’Educació per part en diverses ocasions.

A més, assenyala l’associació, «el centre ha rebut la visita dels representants de diferents sindicats (CCOO i UGT) i representants de partits polítics (Ciudadanos i PP) que han denunciat davant l’opinió pública i els estaments corresponents (junta de personal, comissió de seguretat laboral, etc.) el deteriorament de l’institut amb el consegüent perill per a la integritat física de l’alumnat, professorat i treballadors del centre».

D’altra banda, indica que «les famílies de l’alumnat del centre estan molt preocupades per la situació de les instal·lacions, que comporten un important perill per a totes les persones que acudeixen al centre diàriament».

Per això, l’AMPA demana que aquests problemes «se solucionen com més prompte millor per a la seguretat de tots els usuaris de l’IES Abastos».

Comparteix

Icona de pantalla completa