Diari La Veu del País Valencià
El Pacte per Benicàssim presenta una moció de reprovació contra l’alcaldessa, Susana Marqués

El Pacte per Benicàssim (Plana Alta), format per tots els grups de l’oposició amb representació municipal, ha registrat aquest dimecres tres mocions per al pròxim ple. La primera és la reprovació de l’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués (PP), davant «la seua deriva autoritària i impositiva, perquè es nega a qualsevol mena de diàleg o consens amb la resta de grups de l’oposició», segons afirma el partit Ciutadans en un comunicat, que va ser expulsat del govern local fa unes setmanes.

El text que acompanya la moció, i que serà sotmès a debat al ple del pròxim divendres 25 de novembre, subratlla «l’evident col·lapse tècnic que està patint el nostre ajuntament per les decisions i el procedir de l’alcaldessa, fomentant un ambient tens i irrespirable. Per això, reprovem públicament la seua gestió, pel greu mal que està causant a la imatge de Benicàssim». A més, en el comunitat es titlla el govern local com a exemple «d’autoritarisme i sectarisme».

Els signants han demanat per escrit recuperar les seues competències del ple, que fins ara corresponien a la Junta de Govern local. Aquestes atribucions les va assumir Susana Marqués després de la presa de possessió.

Les altres dues mocions inclouen la rebaixa del 50% del sou a tots els regidors del PP, així com a l’assessora personal de l’alcaldessa i a la seua cap de premsa. Justifiquen aquesta mesura amb el fet que «fa menys de quinze dies va justificar el cessament dels tres regidors de Ciutadans per l’estalvi de 56.000 euros a les arques públiques, segons el càlcul fet pel mateix PP».

Benicàssim compta amb una corporació municipal de 17 regidors. Fins fa poc havien governat la suma de PP (6) i C’s (3), que es va trencar fa uns dies. Des d’aleshores, el PP governa en minoria. PSPV (4), Compromís (2), Unides Podem (2) i Vox (1) també tenen representació municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa